Op zaterdag 29 en zondag 30 oktober 2016 van 10:00 tot 16:00 vond er een autowasactie van de Rotaract Bollenstreek plaats. Het begon dan wel om 10:00, maar de eerste mensen stonden al om 9:30 op de stoep! Er werd erg enthousiast gereageerd over zowel het idee van de club op zich als over de wasactie zelf. Dit was goed te merken in de opkomst! Tijdens het middaguur trad er toch een lichte spits op en werd de wachttijd iets langer. Echter kwamen hier direct de organisatorische skills van de Rotaract leden naar boven en werd er adequaat en goed gehandeld. Na maximaal 30 minuten te hebben genoten van een kopje koffie of thee werd de auto weer blinkend voor gereden. Al met al kan er worden teruggekeken naar een geslaagde eerste actie.

De opbrengst van de actie is zoals Rotaract befaamd bestemd voor een goed doel. Zoals vice-voorzitter, Tim van der Kroft, van de Rotaract Bollenstreek zei: “Omdat wij als Rotaract graag iets teruggeven aan de lokale community hebben wij voor ons eerste evenement de stichting Zorgboerderij Kasteelhoeve benaderd. 100% van de opbrengst van dit evenement zal worden gedoneerd aan Zorgboerderij Kasteelhoeve.”

Op woensdag 9 oktober werd het uiteindelijk opgehaalde bedrag overhandigd aan de Kasteelhoeve. Met enige persaandacht werd de cheque van €1.000,- door Roy Beelen (Voorzitter, Rotaract) overhandigd aan Rob van Reisen (Penningmeester, Kasteelhoeve). De Kasteelhoeve is met het geld van plan de huidige kruidenkas uit te breiden, zodat men meer capaciteit heeft en het komende seizoen misschien wel commercieel olijfolie met verse tuinkruiden kan verkopen.