WAT IS ROTARACT?

Rotaract brengt young-professionals tussen de 18 en 30 jaar samen om goede doelen te ondersteunen, ideeën uit te wisselen en leiderschaps- en professionele skills te ontwikkelen.  Deze wereldwijde organisatie telt maar liefst 176.000 leden in 156 landen. De Rotaract is een jongerenafdeling van de Rotary. Een Rotaract club wordt altijd mede opgericht door een Rotary club die in die context de moederclub wordt genoemd. Onze moederclub is Rotary Lisse-Bollenstreek.

ROTARACT BOLLENSTREEK

Rotaract Bollenstreek is in 2017 officieel opgericht door onze moederclub, Rotary Lisse Bollenstreek. Sinds deze oprichting zijn wij een groeiende club, waarin iedereen zijn talenten kan ontwikkelen en inzetten. Talenten kunnen zowel binnen de club ingezet worden als binnen de verschillende commissies. Wij zijn een hechte groep die door de jaren heen al veel werk heeft verzet op het gebied van club ontwikkeling, activiteiten organiseren en ons netwerk uitbreiden binnen de Bollenstreek. Bij Rotaract krijg je de kans om je talenten te ontwikkelen en jezelf te ontplooien. Ontdek bijvoorbeeld je leiderschapscapaciteiten in een bestuursfunctie, raak geïnspireerd door sprekers of bezoek seminars en internationale conferenties.

ONZE VISIE:     ” Laat je inspireren terwijl je je inzet voor de maatschappij. Dat is waar Rotaract Bollenstreek voor staat ”

Hoe werkt onze club?
Binnen onze club hebben bestaan er verschillende commissies. Deze commissies hebben allemaal hun eigen taak en functie binnen de club. Binnen deze commissies kun jij je als Rotaract-lid ontwikkelen en je talenten naar voren brengen.  Per commissie wordt er ook een commissie voorzitter gekozen. Deze voorzitter is het aanspreekpunt van de commissie voor de gehele club en zal een coördineerde rol hebben binnen de commissie. Aan het begin van ieder bestuursjaar worden deze commissies ingedeeld. Als Rotaract lid kan jij je voorkeur aangeven in welke commissie je graag wilt. Dit kan een persoonlijke voorkeur zijn maar ook een professionele voorkeur om jezelf uit te dagen en je competenties te verbreden.

Bestuur
Het bestuur heeft een leidende functie en maakt beslissingen rondom protocollen, uitgaven en activiteiten. De meeste beslissingen maken we echter met de hele club. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, een vice- voorzitter, secretaris en penningmeester. De oud voorzitter zit ook bij bestuursvergaderingen voor extra input.

Programma Commisie
Als voorzitter van de programmacommissie ben ik voornamelijk verantwoordelijk voor het indelen en beheren van de agenda. Ik zorg ervoor dat er bij de vergadering een spreker aanwezig is of een workshop wordt georganiseerd. Daarnaast plan ik en organiseer de jaarlijkse uitjes

Externe Commissie
In de externe commissie werken wij aan de verbintenis met de wereld buiten onze club. Hierbij kan je lokaal denken aan contact met nabijgelegen Rotaract en Rotary clubs. Daarnaast houden wij een oog op de internationale events die voor Rotaract gepland staan en zorgen wij dat iedereen binnen de club hiervan op de hoogte is. Als derde houden we gemaakte contacten in stand met clubs over de hele wereld. Wij zijn het contactenboek van de club

PR-Commissie
De PR-commissie zorgt ervoor dat alle events, mededelingen en berichten op onze mediakanalen worden geplaatst met foto’s en bijpassende tekst. Deze tekst en foto’s worden deels geleverd door de Rotaract leden die bij events aanwezig waren en de PR-commissie zorgt dat het op de mediakanalen wordt geplaatst. Wij zijn zeer actief op Facebook en delen wij ook berichten van andere Rotaract’s en Rotary’s in de regio. Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor de naamsbekendheid in de regio doormiddel van publiciteit via de media.