Op zondag 25 juni 2017 vond de eerste editie plaats van Zweten en Eten, georganiseerd door onze moedervereniging Rotary Lisse-Bollenstreek. Een nieuw evenement wat een sportieve Run-Bike-Run combineert met een culinair FoodTruck festival.

Het doel van het evenement is het ophalen van zoveel mogelijk geld voor het nieuwe Jeugd Sport & Cultuurfonds Lisse. Dat is een fonds dat het voor kinderen uit gezinnen met beperkte financiële mogelijkheden mogelijk maakt om mee te doen met sport en cultuur.

Na de opening met wethouder Adri de Roon was het aan olympisch kampioen zwemmen Marc Evers om het startschot te verrichten voor de kinderloop. En zo was de eerste Zweten en Eten een feit.
De start, wissels en ­finish waren op de centrale locatie van het FoodTruck festival, waarvandaan de sporters ook tijdens de prestatie te zien en aan te moedigen waren.

Op het festivalterrein op sportpark Ter Specke stonden 10 verschillende FoodTrucks met uiteenlopende specialiteiten: Beef & Burgers  – Spaanse Tapas – Pannenkoeken – Espresso bar – Heerlijke wafels  –  Beemster kaas tosties – Verse friet en niet te vergeten een truck met eigen gemaakt ijs – Mexican Food via “De Sheriff food truck” is on the way… Live muziek van de Pretnoten, lekker eten, drinken en bovendien vrij en gratis toegankelijk. Voor de kinderen was er een springkussen en een stoepkrijtwedstrijd.